Scacce modicane // stuffed focaccia

Le scacce modicane sono focacce ripiene dalla sfoglia sottile. Si preparano con tanti ingredienti, ad esempio pomodoro e cipolla, salsiccia, ricotta, caciocavallo, melanzane e mille altre varianti. Le scacce sono un alimento molto antico e fatto da ingredienti semplici: semola di grano duro, acqua, olio di oliva e lievito. Una volta preparata la sfoglia si spalma sopra il ripieno e, per formare la scaccia, viene ripiegata prima sui bordi, poi su se stessa a libro. Le scacce vengono cotte tradizionalmente nel forno a legna ad alte temperature e sono uno dei simboli dello street food siciliano.
The modicane scacce are with a thin layer. They are prepared with many ingredients, such as tomato and onion, sausage, ricotta, caciocavallo, aubergines and a thousand other variations. Scacce are a very ancient food made from simple ingredients: durum wheat semolina, water, olive oil and yeast. Once prepared, the pastry is spread over the filling and, to form the scaccia, it is folded first on the edges, then on itself like a book. The scacce are traditionally cooked in a wood oven at high temperatures and are one of the symbols of Sicilian street food.
Consigliate da Aurora View Resort
Presented by Romano Pisciotti
Aurora resort, Aurora resort Sicilia, aurora view resort, Fondachello, Pisciotti, Romano Pisciotti, scacce, sicilia, street food